Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

μια μερα ...περασε ....ετσι οπως ηρθε........


Σήμερα αλλά σχέδια είχα και αλλιώς εξελίχθηκε η μέρα .

Πήγα από τον αδερφό μου καθότι κρύωσε και κόλλησε και το μικρό του.

Του έκανα κάτι ψώνια , μετά έφυγα . τηλέφωνο για απογευματινό καφέ στο Παγκράτι.

Με παλιό συμμαθητή και μια φίλη μου που του είχα γνωρίσει , η φίλη είχε φάει ήττα μαζί του(αρκετά χρόνια πριν τώρα έχει ηρεμήσει) αλλά δεν προχώρησε το θέμα . πάμε στο αερόστατο , ένα καφέ από αυτά που σερβίρουν τα πάντα όλη μέρα . ο κόσμος χαλιά αλλά, τι να κανείς που μένουμε κοντά και αν βαριέμαι για κέντρο είναι η μόνη λύση εδώ.

Επικοινωνία για γέλια , οι διπλανοί που μας άκουγαν θα είχαν φρικάρει με τις μαλακίες μας . η φίλης μας έλεγε ο κύριος και εμείς ακούγαμε ο σκύλος και προσπαθούσαμε να δούμε τι δουλεία έχει ο σκύλος σε αυτά που λέει . το λύνουμε το μυστήριο με το σκύλο ,αλλά αυτά που τις έλεγε ένας πελάτης στη δουλεία ήταν άστα να πάνε(μα καλά μας λέει όλοι οι τρελοί εμένα βρίσκουν).

Του λέει Χριστός ανέστη και αρχίζει επί 45 λεπτά να τις λέει για Χριστό ότι ήταν στο δόγμα του Απόλλωνα ,είχε ακολουθήσει την Απολλώνια θεωρία κλπ , ο Απόλλων ήταν από κάπου βόρεια προς Σουηδία μεριά ως ξανθός και ωραίος νέος(φοιβος) που ήταν ,τις είπε και αλλά παλαβά . είπαμε κι άλλες βλακείες και ενώ ζαλίσαμε λιγάκι τους γύρω μας φύγαμε .

Έρχομαι σπίτι και είμαι κάπως ανήσυχος , θέλω να βγω αλλά δεν παίζει κάτι. Ανοίγω το pc , σκέφτομαι να κάνω ένα νέο μπλοκ (θα σας ενημερώσω) ή μάλλον το έκανα αλλά ακόμη είναι υπό τροποποίηση . θα μου πεις γιατί εδώ καλά δεν είναι ?, η φάση είναι ότι θέλω κάτι να προσθέσω και εδώ δεν μπορώ , είναι σαν να θέλω να βάλω γυάλινη οροφή στο σπίτι και να πρέπει να χαλάσω το μισό σπίτι . άρα κάνω ένα καινούργιο , διατηρούμε και το παλιό ως έχει και βλέπουμε .

Σκεφτόμουν την αυριανή μέρα, τι θα κάνω , δεν ήξερα , μέχρι που κάτι έγινε και

έκλεισα για το live των last drive , με χαροποίησε η φάση αρκετά.. σήμερα δεν είχε διάβασμα , ούτε βόλτες μακρινές μόνο σκέψεις για το μακρινό και κοντινό αύριο , για

τα λάθη ,πάθη , τα ανεκπλήρωτα όνειρα ,αυτά που τώρα ονειρεύομαι και δεν ξέρω αν θα γίνουν . βάζω στο ποτήρι ένα ούζο με πάγο του στάζω λίγο λεμόνι μέσα να αλλάξει γεύση .

μιλάω με διάφορα άτομα από τα μπλοκ , λέμε ότι μας κατεβεί στο κεφάλι .

άλλος στην Παταγονία και άλλος στη Μογγολία , κάπου όμως βρισκόμαστε έστω και για λίγο, χανόμαστε και συναντούμαστε στις Αζόρες νήσους ,κάτι κουκίδες στον ατλαντικό.

Κι άλλο ούζο για να πάω νότια αυτή τη φορά στα Κανάρια, να ξαπλώσω στις αμμώδεις παράλιες , να πιω κοκτέιλ και να δω τη ζωή να ξεπετάγεται από τα κύματα

. να με πλησιάζει και να με παίρνει μαζί της σε ταξίδια μαγικά, έρωτα και συγκινήσεων , μέθης και αλλοτρίωσης

υ.γ. το λουλουδι απο τον κακτο καθε μερα γινεται πιο ομορφο.

υ.γ. συναντησα ενα φιλο απο το ζωικο βασιλειο , αλλα δεν τον προλαβα εν ζωη
καποιο κτηνος τον πατησε , τον συντριψε .
υ.γ. οι νεκροι στην μυανμαρ σιγουρα θα φτασουν τις 100 χιλιαδες.
μα καλα ποιος ξερει που βρισκετε η μυανμαρ και τι θεο πιστευουν εκει κατω?
αν ηταν αναμεσα στους νεκρους δυτικοι σεξοτουριστες που εχουν κατακλησει την νοτια ανατολικη ασια , τα μμε θα μας ειχαν πρηξει τα αρχιδια. αλλα για τους βιρμανους που ζουν χειροτερα κι απο την κολαση τωρα δεν μιλαει κανεις . το περνανε στα ψιλα.

14 σχόλια:

helmet είπε...

ριξε κανενα hint για το νεο blog. last drive δεν εχω διαθεση να παω. ανηκουν στο παρελθόν μου στο αν. τους εχω συνδεσει με δυσκολες αναμνησεις. θα παω 19.30 στο γαλλικό ινστιτουτο για την παρουσίαση ενός βιβλιου. εξειδικευμενο θεμα.

helmet είπε...

ta reggae tragoydia ta exeis dialeksei esy h einai proepilegmenh lista?

b|a|s|n\i/a είπε...

το λουλούδι του κάκτου, απίστευτο!
ειναι τυχαίο που σχεδόν όλοι οι κάκτοι βγάζουν κάτι λουλούδια τρομερά;

Λου είπε...

Καλημερα Μονσερατ.....η δικια μου χθεσινη μερα να δεις πως ηταν......γεματη χρωματα.....κι ενα απολαυστικο μπανιο με νεφτι.....αστα να πανε....
περιμενω με ανυπομονησια το δευτερο ιστολογιο σου....κι αν κρινω απο τουτο....θα ειναι σιγουρα ομορφο!!!
Καλο Σαβατοκυριακο!!!!!!!!

Είδωλο είπε...

εχουμε τετοιο καφε στο παγκρατι και δεν το ξερω?

Unknown είπε...

Άνθρωπε, οι παραλίες στα Κανάρια δεν είναι όπως τις φαντάζεται κανείς "εξωτικές" κι ο Ατλαντικός είναι μαύρος κι άγριος. Μια βδομάδα τον κοίταζα αλλά το πόδι μου μέσα δεν το έβαλα!

Και ξέρεις τι θέλω να πω; Όχι ότι έχω πάει στα Κανάρια αλλά πως κάποιες φορές έχουμε στο μυαλό μας το ιδανικό μέρος, τον ιδανικό άνθρωπο και όταν το προσεγγίζουμε, απογητευόμαστε. Πολύ συχνά...

Πιες ένα ποτό και για 'μένα στους last drive! Μου ξαναμύρισε εφηβεία!

Καλές βόλτες στο κόσμο!

.......marmarigi....... είπε...

@helmet.. sto last fm vazeis ena onoma sygkrotimatos h moysikoy eidos kai meta soy paizei paromoia pragmata ,den epilegeis tipota esi.... isws paw prin th synaylia se paroysiash vivlioy tis swtis triant.

.......marmarigi....... είπε...

@bas.. den gnvrizw an einai tyxaio , alla mallon exoyn ependtsei oli thn omorfia sta spania anthoi toys . paliotera eixa arketa kaktakia .einai apistefta monadika kai den theloyn kai frontida mona toys epiviwnoyn mia xara

.......marmarigi....... είπε...

@x-oyrane... ma kala meneis sto pagrati ? thn plateia proskopwn den tin gnwrizeis , den ekanes mikros to proskopaki?:))) poy apolamvanes ton frento soy mono sthn hmitoy?

.......marmarigi....... είπε...

@lou... eixes vapsimo sto spiti , telika ta ekanes laxani ta ntoylapia? asta me tis ladompogies ginese xalia ...kalo telos.. tha sas enimerwsw gia to neo istologio .

.......marmarigi....... είπε...

@dana.... exw dei polla ntokimanter kai diavasei keimena gia ta kanaria kai einai fantastika , an exereseis tis poli toyristikes perioxes me ta allexclusive xenodoxia poy den vlepeis tipota. ta kanaria exoyn fisi , xrwmma zwi den mono ayto poy provaloyn ta toyristika grafeia.
tha piw kai gia sena !!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

πολύ εξωτικός είναι και ο Αγ. Μαυρίκιος επίσης, με ωραία φύση, τοπία, ανθρώπους.. και κάτι τέλεια γιγάντια νούφαρα..καλά να περάσεις στη συναυλία :-)

the boy with the arab strap είπε...

@le poet thanks ...kala einai pantoy me kali parea kai diathesi ,alla ola einai makria .... ekei pagineis se kamia sinaylia?

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

μόνο σε ένα gig των radiohead βρέθηκα που βασικά είχε ξεκινήσει σαν promo του in rainbows αλλά κατέληξε σε συναυλία.. είδα επίσης τους futureheads.. αλλά με το διάβασμα δεν είχα πολλές ευκαιρίες.. τώρα που δεν έχω πολλά πια λέω να αρχίσω να πηγαίνω.