Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ολα μαζι την ιδια στιγμη....


Νοιώθω παγωμένος και αποξηραμένος μαζί σαν το ξεροχιονο όπου έχει εξατμιστεί η υγρασία του. Κάνω πράγματα ,αλλά χωρίς να διακατέχει κάποια διάθεση , ούτε την σημερινή βόλτα στην ακρόπολη και στην πλάκα ευχαριστήθηκα , το μυαλό μου κάπου έχει αγκιστρώσει . σήμερα δεν με αναζήτησε κανείς στο τηλέφωνο ,αυτό μερικές φορές με ανησυχεί αλλά μου αρέσει να μην με ενοχλούν κάποιες στιγμές ,συνήθως γίνεται να σε ενοχλούν όταν δεν θες και το ανάποδο. Σήμερα δεν ήξερα αν ήθελα παρέα η όχι , προτίμησα να μην ενοχλήσω κανέναν από τους φίλους και δεν με ενόχλησε και κανείς, μάλλον θέλω κάτι νέο στη ζωή μου.

Άργησα να ξυπνήσω και δεν είχα διάθεση για πολλά ,μετά το χθεσινοί ξενύχτι.

Έκανα τη βόλτα μου στην αρεοπαγίτου , κατέβηκα προς θησείο μέσα από τα αρχαία και ανηφόρησα την μητροπόλεως προς το σύνταγμα . επέστρεψα ζέστανα χθεσινό φαγητό ,διάβασα λιγάκι το ‘’ανατολικό τέλος ‘’ του Γιώργου ζαρκαδακη (πολύ καλό οποίος το βρει ας το διαβάσει αναφέρεται στα 80’ς στο Λονδίνο) και μετά πήγα να δω σινεμά . μια δανέζικη ταινία το ‘’πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους’’ ,αρκετά καλή ταινία με κοινωνικό περιεχόμενο .

Το προηγούμενο βράδυ όμως ξενύχτησα και ήπια αρκετά .είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στο ποπ μετά τον αγώνα (είναι ποδοσφαιροφιλοι , εμένα και να το καταργήσουν τώρα καρφάκι δεν μου καίγεται). φτάνω πρώτος στο μπαράκι που συχνάζουμε , έχω πιει ,ήδη τρία κοκτέιλ σπίτι . μπαίνω μέσα είναι γεμάτο , ακουμπάω δίπλα στην πόρτα στην κολώνα . κοιτάω για καμία γνωστή φάτσα ,αλλά έχει τόσο κόσμο που δεν μπορώ να δω . παραγγέλνω μπύρα . δίπλα διάφορα άτομα , κάποια στιγμή κάνει την εμφανίσει του ένας γνωστός με τον οποίο δεν έχουμε μιλήσει , με κοιτάει συστηνόμαστε λέμε τα σχετικά ,αλλά η κουβέντα πάγωσε έμεινε εκεί. Είμαι περιτριγυρισμένος από την παρέα του η οποία μάλλον άλλαξε κάποια στιγμή(περίμενε κι αυτός αρκετά άτομα ) . στη δεύτερη μπύρα έρχονται δυο φίλοι και ένα ζευγαράκι , αλλά σκάει μύτη και το μωρό(Α) και είναι στην παρέα του τύπου που μίλησα . με έχει εντοπίσει , αλλά είναι εκεί με την παρέα του ,κάποια στιγμή μιλάμε από μακριά , μετά όπως έχουμε αλλάξει θέσεις λέμε και ένα γεια από κοντά . η παρέα μου έχει μεγαλώσει κι άλλο , πιο μέσα βλέπω ένα τυπάκοι που μιλάμε στο space αλλά τώρα κατάλαβα ποιο είναι .πηγαίνοντας προς τουαλέτα το κοιτάω κάπως επίμονα με κοιτάει αλλά δεν έχει καταλάβει ποιος είμαι ,στην επιστροφή του μιλάω , είναι φιλικό και χαρούμενο , ίσως υπάρξει προοπτική . τρίτη μπύρα ή Τετάρτη βγαίνω έξω να δω τι παίζει ,έχει αρκετό κόσμο , ξαφνικά σκάει ένα άλλο μωρό που είχαμε γνωριστεί εκεί ,μιλάμε είναι πάντα φιλικό όταν το βλέπω αλλά σε δυο μηνύματα που του έχω στείλει δεν απάντησε , του λέω είσαι αλλιώς τη νύχτα , κάνει τα δικά μέσα έξω ,δεν έχει ησυχία γνώρισα και δυο φίλους του καλά παιδία μου φάνηκαν .το ζευγαράκι της παρέας μου έχει φύγει ,αλλά ήρθε άλλο παρέα με μια φίλη τους. κάποια στιγμή μετά από ώρα μας συστήνουν , ενδιαφέρον μου φάνηκε ,αλλά είναι ξενιτεμένη όποτε θα τα λέμε μέσω μεηλ.

Οι μουσικές είναι καλύτερες από κάθε φορά , ακόμη και οι φίλοι μας που ήρθαν για πρώτη φορά έχουν ενθουσιαστεί .ο κόσμος έχει κάπως αραιώσει το μωρό (Α) λικνίζεται στους ρυθμούς της μουσικής , κάποιες στιγμές με ακουμπάει , δεν λέει τίποτα . πέμπτη μπύρα , πηγαίνω τουαλέτα ,επιστέφω και το μωρό έχει φύγει και σε λίγο αποχωρεί και το άλλο μωρό με την παρέα του. Πίνω την μπύρα ,και την κάνω μόνος έχει πάει πέντε ανεβαίνω προς σύνταγμα . στο σύνταγμα συναντώ έναν ξάδερφο του κολλητού μου που είχε φύγει νωρίς από το μπαράκι, είχαν βρεθεί το Πάσχα στο χωριό τους και ρώτησε τον κολλητό τι κάνω . με αυτόν είχαμε βρεθεί για λίγο στο στρατό , άκουσα το επώνυμο του και τον ρώτησα αν έχει σχέση με το φίλο μου και μου λέει είναι ξαδέρφια. Από τότε τον έχω συναντήσει ελάχιστες φορές ,αλλά είναι περίεργο μερικές φορές να μιλάς για κάποιο άτομο που έχεις να το δεις

χρόνια και να το συναντάς τυχαία στο δρόμο . τα πάμε λιγάκι και ίσως περάσει από το πάρτι στο mad Παρασκευή .φτάνω σπίτι τρώω παγωμένο φαγητό , κοιμάμαι ,βλέπω ανήσυχα όνειρα , ξυπνάω και στο ναύλο μου γυρίζει όλη η χθεσινή νύχτα . την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, είδα όλα τα άτομα που με έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό και αλλά νέα . κάποιες στιγμές δεν ήξερα προς τα πού να στρέψω το βλέμμα μου ,αν ήμουν σε καλή διάθεση ίσως να μιλούσα περισσότερο να προχωρούσε κάτι ,αλλά ήταν όλο τόσο ξαφνικό ,είχα πραγματικά μείνει έκπληκτος .

Δεν αντιδρούσα φυσιολογικά ,απλά παρατηρούσα σαν να μην συνέβαινε τίποτα .






6 σχόλια:

Unknown είπε...

Μου αρέσει να διαβάζω τις "βόλτες" σου. Δεν έχει να κάνει με περιέργεια για το που ήσουν χθες βράδυ ή σήμερα το πρωί. Έχει να κάνει με την απλότητα που τα περιγράφεις. Χωρίς σάλτσες. Ημερολογιακά. Μου αρέσει!

.......marmarigi....... είπε...

@dana.. οι σαλτσες ειναι για τα φαγητα :)), θα μπορουσα να τα δουλεύω περισσότερο ,αλλα μου αρεσει να ειναι αμεσα ,αν και καποια γεγονότα μου ξεφεύγουν απο την παρόρμηση του γραψίματος

helmet είπε...

καλησπερα. ειδα το μηνυμα σου στο σι μποξ. σου απαντησα εκει. θα τα πουμε αυριο βραδυ.μετα την διαμαντα.

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

polu ta xairomai ta posts sou.. elpizw ena vradu na se sunanthsw sto pop. otan kapote xanaerthw athina..

.......marmarigi....... είπε...

@ ela esi athina kai tha ta poyme sigoyra !!!

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι ωραίες οι εικόνες που είναι γεμάτες πρόσωπα, λέξεις, ήχους. και είναι και περίεργο το συναίσθημα να νοιώθεις μέσα σε όλα αυτά θεατής. καλή μέρα και καλό μήνα!