Τρίτη 6 Μαΐου 2008

κουβεντες ,κρασια ,μπυρες,......




Ξυπνάω χωρίς να έχω κάτι στο μυαλό μου , ή μάλλον είχα βγάλει από την κατάψυξη εν κομμάτι αρνί να ξεπαγώσει για το μαγειρέψω . ξυπνάω αργά κάνω καφέ και αμέσως βάζω μπρος την κατσαρόλα , δεν έχω αποφασίσει ακόμη πώς να το μαγειρέψω. Το βάζω με νερό να βράσει και μετά το ξαφρίζω, ρίχνω μέσα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και το αφήνω να βράσει. Για το βράδυ έχω κανονίσει να βρεθώ με έναν νέο φίλο ,κάπου εδώ κοντά , έχει μια δουλεία και μου πρότεινε να πιούμε έναν καφέ.

Πηγαίνω για ψώνια , επιστρέφω , συνεχίζω τη μαγειρική. Κάνω το μισό αρνί με λαχανικά και ρύζι και το υπόλοιπο τα αφήνω για άλλη φορά έτσι κι αλλιώς δεν περιμένω κανέναν. Λάθος όμως με παίρνει τηλ. ο κολλητός να περάσει μετα τη δουλεία του από σπίτι . οκ του λέω περιμένω ανοίγω το pc βλέπω τα μεηλ και ο φίλος που είχαμε πει να βρεθούμε το ακυρώνει . Μετά από λίγο μου τηλεφωνεί ξανά και να με ρωτήσει αν θέλω να μου πάρει εισιτήριο για το live των last drive, αρνούμαι, δεν ξέρω αν θα πάω, τα οικονομικά είναι κάπως , τους είχα δει το καλοκαίρι εντάξει είναι γεμάτοι ,αλλά δεν έχω εισιτήριο . κάποια στιγμή φτάνει ο κολλητός , μαζί του φέρνει και μπύρες , μου λέει έχει φάει στη δουλεία όποτε θα πιούμε. . μετά από λίγο χτυπάει το κουδούνι , τον ρωτάω σε ποιον άλλον είπες να περάσει ? στον Γ. όχι μου λέει , τον ρωτάω στον Ν. , όχι μου λέει , ανοίγω τελικά είναι ο Γ. ο άλλος κολλητός (αυτά τα δυο άτομα είναι αυτά που έχω εκφραστεί περισσότερο , που τα γνωρίζω ,που τους έχω ανοίξει την καρδιά μου, που……… 16 χρόνια σχέση είναι αυτή).

Μπύρες κουβέντα περνάει η ώρα χαλαρά , σερβίρω αγγουράκι με ελιές , κι άλλες μπύρες , κάποια στιγμή τελειώνουν, πετάγεται ο Τ. στο περίπτερο για εφοδιασμό.

Η συζήτηση έχει ανάψει έχει πάει σε προσωπικό επίπεδο , εκφράζω κάποια παράπονα μου λένε τα δικά τους , κάπου συμφωνούμε ,κάπου χανόμαστε , ο καθένας είναι αλλού , έχει άλλες προτεραιότητες , άλλοι εκφράζονται με τον τρόπο τους άλλοι τίποτα. Μουσικές, κουλτούρες παράπονα , ………τέλος η μπύρα , περνάμε στο κρασί ,βγάζω και φαγητό να τσιμπάμε κρασί κουβέντες ,διαφωνίες ,ένταση σε πολιτισμένα επίπεδα. Σε αυτές τις συζήτησης δεν υπάρχει συνεννόηση , η ατμόσφαιρα έχει φόρτιση (όχι αρνητικά θα έλεγα , αλλά είναι κάπως , ο καθένας προσπαθεί να φυλάξει το τίποτα του)

Κάποια στιγμή ο Γ. αποχωρεί (ο Γ. έχει σχέση και συζεί, ο τ. έχει σχέση αλλά μένει μόνος προς το παρόν, ο οικοδεσπότης δεν έχει σχέση ,δεν το προβλέπει προς το παρόν , μένει σχεδόν μόνος τις περισσότερες μέρες).

Μένω με τον Τ. ξανά διάλογοι που δεν καταλήγουν πουθενά , μας διακόπτουν μεηλ μηνύματα και τηλέφωνα , κρασί στα ποτήρια , κουλτούρα και κουτσομπολιό για τους γνωστούς. έχω αρπάξει και θέλω έξοδο για ποτό , ο Τ. είναι έτοιμος αλλά λόγο δουλείας αύριο συν ότι είναι παρορμητικός ,και αν βγούμε άστα να πάνε θα αχούμε άσχημη κατάληξη . δεν τον παροτρύνω , του λέω μάλλον θα βγω ……..

Υ.γ. στο ράδιο ακούω ότι οι νεκροί στη Μυανμάρ έχουν φτάσει τις 15 χιλιάδες σχεδον

(μια παροιμία λέει : ο κόσμο καίγεται και το μουνί χτενίζεται ).

Υ.γ. ..η Θάλεια στο ράδιο παίζει ωραία τραγούδια αλλά έχει μια νοσταλγία για το παρελθόν………μάλλον φεύγω……..

14 σχόλια:

αμμος είπε...

Άσχετο, γούσταρα πολύ τα χρώματα α) στο φαγητό β) στο χαλί γ) στα παπούτσια σου.

Επίσης, αν σε διαβάζει η μαμά σου, στάνταρ θα γκρινιάζει ότι πίνεις πολύ.

Κατά τα άλλα μία στα γούστα και μία στην υπαρξιακή αναζήτηση είσαι, ωραία, δυναμική ισορροπία.

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι ωραίες αυτές οι συζητήσεις. απλά να μιλάς. χωρίς να θέλεις να πείσεις ή να πειστείς. με ανθρώπους χρόνων δικούς σου
συμφωνώ και γω με το χρώμα του χαλιού

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

κουβέντες όμορφες και ανοιχτά παράθυρα.. παράπονα και σιωπές.. μια μπύρα να πάνε όλα κάτω. αύριο είναι τρίτη και όλα θα είναι αλλιώς. σε φιλώ. καληνύχτα.

the passenger είπε...

η τελευταία σου παράγραφος πριν το ΥΓ τα λέει όλα....

Nikos M. είπε...

τελευταία τα posts σου έχουν "σε ελεύθερη μετάφραση" κάτι από αυτό το τραγούδι που μου έχει κολλήσει αυτές τις μέρες...

http://www.youtube.com/watch?v=c6MRYLWJb1o

"Oh the wind whistles down
The cold dark street tonight
And the people they were dancing to the music vibe
And the boys chase the girls with the curls in their hair
While the shy tormented youth sit way over there
And the songs they get louder
Each one better than before

And you're singing the songs
Thinking this is the life
And you wake up in the morning and you're head feels twice the size
Where you gonna go? Where you gonna go?
Where you gonna sleep tonight?"

.......marmarigi....... είπε...

@ammos h mana moy δεν με διαβαζει αλλα ξερει οτι πινω , οι μαναδες λενε τα δικα τους ετσι κι αλλιως... εχω μια χαοτικη ισσοροποια στα υπαρξιακα μου γουστα , καλο σου απογευμα.

.......marmarigi....... είπε...

@ bas... καλες ειναι αυτες οι συζητησεις και κυριως οταν δεν γινονται προκαθορισμενα , κυριως με τον Τ. ειχαμε κανει ατελιωτες συζητησεις μεσα απο ποτηρια ουζου μπυρας ,κλπ...δεν θελω να πεισω κανεναν ,αλλα μερικες φορες θελω να πω αυτα που νομιζω τοι γινονται και με απσχολουν σε σχεση με τους κολλητους. ( το χαλι ειναι χειροποιητο)mam made

.......marmarigi....... είπε...

@le moert... εχεις χασει τις μερες εκει πανο , τι γινετε κανας νεος ερωτας ? χθες συνεχισα μονος με μπυρες στο γνωστο μπαρακι

.......marmarigi....... είπε...

@νικομ..ομολογω δεν την γνωριζα την καλιτεχνιδα , μου αρεσαι το βιντεο κλιπ και το τραγουδακι απλοι στιχοι με πολυ αληθεια ..where you gonna go ? where you gonna sleep tonight?

.......marmarigi....... είπε...

@ passenger .. mallon dyo ta lene kalytera as mas diakoptoyn ta epikinoniaka mesa.

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

κανένας νέος έρωτας, απλή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.. που θα πάει θα σε πετύχω κάποτε στο γνωστό μπαράκι! :-)

.......marmarigi....... είπε...

@λε ποετ ...καλα ειναι να χανεις την επαφη καμια φορα ,μονο μην το κανεις συνέχεια , απο εκει που εισαι πως θα με πετυχεις ? οταν με το καλο ερθεις θα τα πουμε απο κοντα. να εισαι καλα εκει πανω.

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

δεν εννοούσα από εδώ, αλλά όταν έλθω.. στα ίδια μέρη κυκλοφορώ.. καληνύχτα :-)

.......marmarigi....... είπε...

ok:P