Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

μικρες σκεψεις


κάθε άνθρωπος προσπαθεί να αναγνωρίσει κάτι οικείο ή κάτι που μπορεί να το κατατάξει κάπου σύμφωνα με τη γνώση του, τα πιστεύω του, την κουλτούρα του. Προσπαθεί ,παρακολουθεί, βλέπει ,ακούει ,ομαδοποιεί ,συμπαθεί μισεί, κατηγοριοποιεί..

όλα αυτά δεν τα πολύ συμπαθώ και νομίζω δεν λειτουργώ έτσι.. συνήθως δεν μου αρέσει να εξηγώ η να προσπαθώ με το ζόρι να καταλάβω τα πράγματα, απλά τα αφήνω και αν μου αρέσουν, έρχονται κοντά μου αλλιώς απομακρύνονται.

Αναγνωρίζω πολλά στοιχεία που θέλουν από μόνα τους να μιλήσουν και να εκφραστούν ,να προσδιοριστούν ,να φωνάξουν ,σε γραπτά , σε ντύσιμο ,σε εμφάνιση ,σε έκφραση ζωής. Συνήθως τα προσπερνώ δεν με ενδιαφέρουν και πολύ.

Θέλω να περνώ απαρατήρητος ,δεν θέλω να ανήκω πουθενά σε καμία ομάδα, κόμμα, θρησκεία ,μειονότητα ,γκέτο ή ότι άλλο σε ένταση κάπου και σε κάνει κάτι άλλο

Από αυτό που σε ορίζει (αν υπάρχει και κάτι τέτοιο).αν καταλάβω ότι κάπου εντάσσομαι προσπαθώ να φύγω Καλύτερα σταγόνα στον ωκεανό παρά ,ρυάκι που δεν θα προλάβει να φτάσει κάπου και θα στερέψει στη μέση της πορείας. θέλω να εμπεριέχομαι παντού και πουθενά ,να αναγνωρίζει ο κόσμος το όλο μου( και όχι κομμάτια μου) και το κενό μου, την απουσία μου. Όλα συνδέονται και δεν είναι διάσπαρτα κομμάτια από κάποιον σκελετό στην έρημο που τον έχουν σκορπίσει τα όρνια και οι ύαινες .μου αρέσουν τα σύννεφα που τρέχουν ,πετάνε εμφανίζονται ,εξαφανίζονται, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τη δημιουργία τους κι όμως γίνεται καθημερινά μπροστά μας .

Μου αρέσουν οι πράξεις χωρίς νόημα (θα το αποκτήσουν κάποια στιγμή απλά τώρα δεν μας είναι κατανοητό), το χάος γιατί όλα προέρχονται από την ένωση του χάους με τη γαία και πάλι σε αυτά καταλήγουν .θέλω μια κοσμική αταξία .πολλά δεν καταλαβαίνω κι ας είναι καθημερινά και οικεία ,είμαι ένα από αυτά που δεν νοώ.

9 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

το μηδέν και το άπειρο. ένα στρογγυλό μόνο του και δυο μαζί ακουμπιστά.

Είδωλο είπε...

Το μονο που κατανοω ειναι οτι παντα αντιλαμβανομαστε αργα ή ετεροχρονισμενα, ποσο σαδιστικη ειναι η ζωη πια?

Aviator είπε...

"Θέλω να περνώ απαρατήρητος ,δεν θέλω να ανήκω πουθενά σε καμία ομάδα, κόμμα, θρησκεία ,μειονότητα ,γκέτο ή ότι άλλο σε ένταση κάπου και σε κάνει κάτι άλλο"

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Roadartist είπε...

"θέλω να εμπεριέχομαι παντού και πουθενά ,να αναγνωρίζει ο κόσμος το όλο μου( και όχι κομμάτια μου) και το κενό μου, την απουσία μου."

Περιγράφεις πως θέλω να νιώθω..

.......marmarigi....... είπε...

@bas to miden kai mia grammh na to kovei ,to keno synolo

.......marmarigi....... είπε...

@x-sky einai sadistiki oso eimaste kai emeis

.......marmarigi....... είπε...

@aviator mhn symfwnei giati tha eimaste dyo:))) ...@roadartist ..prospathise na to viwseis tha vreis kapoion tropo kai tha to niwseis

Constantinos είπε...

ενδιαφέρον!

Εγώ είμαι κάπως στην αντίθετη μεριά.
Μου αρέσει να ελέγχω τα πράγματα, αν τα αναλύω και να τα κάνω να χωράνε μέσα στο περιορισμένο μυαλό μου. Δεν μου αρέσει το χάος της φύσης, μόνο όσο με εξυπηρετεί. Μου αρέσει η τάξη και η αρμονία που ορίζω εγώ. Και θα πολεμάω πάντα για περισσότερη, αν και είναι ένας χαμένος από χέρι αγώνας. Αναγνωρίζω πάντως ότι όλα είναι ένα και όλα αυτά που αναλύω για να καταλάβω, στην ουσία συνδέονται....

.......marmarigi....... είπε...

@constantine στην ιλικια σου ετσι πρεπει να εισαι αναλυτικος και αγωνιστικος .