Σάββατο 19 Απριλίου 2008

ενα τριανταφυλλο ........πολλες αναμνησεις.......




Ανοίγω τα μάτια μου , στο μυαλό μου έρχεται όλο χθεσινό βράδυ,

Έχω κοιμηθεί λίγο , έχω πονοκέφαλο, διαδρομή κουζίνα ,τουαλέτα , κρεβάτι και πάλι από την αρχή, ανοίγω το παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας ,ακούω φωνές από μικρά που τσιρίζουν ,βαριέμαι να σηκωθώ να το κλείσω .

Σκεπάζομαι και προσπαθώ να κοιμηθώ ,ξυπνάω και η ώρα είναι τρεις . τέλεια δεν ανοίγω τις κουρτίνες ,δεν θέλω να αντικρίσω τον ήλιο , θέλω να περάσει η μέρα έτσι απαλά σαν να μην ήρθε , ο πονοκέφαλος έχει σχεδόν περάσει είμαι καλύτερα.

Πάνω στο γραφείο μου βλέπω ένα τριαντάφυλλο ,απομεινάρι από τη χθεσινή νύχτα. Αρχίζουν να έρχονται στο μυαλό μου εικόνες ,ομιλίες ,μουσικές ,πρόσωπα.

Η συναυλία που παρακολούθησα χθες ήταν αρκετά καλή παρόλα τα μικρά προβλήματα του χώρου. Ξεκίνησαν οι fade out , και συνέχισαν οι closer .

Έπαιξαν αρκετά νέα τραγούδια και όντως είναι πολύ καλή μπάντα αλλά στην Ελλάδα πάει χαμένη ,τέλος πάντων… τελειώνει φεύγουμε προσπαθώ να πείσω την παρέα να πάμε amateur party, δεν ακολουθούν, άλλοι σπίτι ,άλλοι στάνταρ κολλημένοι στο pop . Στο σύνταγμα οι δρόμοι μας χωρίζουν . φτάνω στο πάρτι , ο χώρος γεμάτος αράζω στο μπαρ, πίνω τη βότκα μου (προελεύσεως Τσερνομπίλ) , βλέπω πολύ γνωστό κόσμο(όλοι οι θαμώνες και οι εργαζόμενοι του pop ειναι εδώ ) , όλοι εκτός από σένα που θέλω να σε συναντήσω τυχαία για μια φορά ακόμη . Είναι και η παρέα της Χ. μετά από λίγο σκάει και η Χ. μαζί με φίλους και φίλες , πιο πέρα είναι η παρέα του πρώην της και εμφανίζεται και ο πρώην ,κάποια στιγμή μιλάνε ,φαίνεται να την θέλει ακόμη ..η Χ. πάει στην παρέα της χαιρετιόμαστε , ανταλλάσσω χαιρετισμούς και με τον πρώην της τον Π. .η ατμόσφαιρα είναι ωραία , μου αίρεση που σε αυτά τα θεματικά πάρτι κάποιοι και κάποιες μπαίνουν στο τριπ και εμφανίζονται με τις ανάλογες στολές ,είναι ωραίο θέαμα και πάντα προσεγμένοι ,όχι ότι να ‘ναι. Κάποια στιγμή καθώς απολαμβάνω το πυρηνικό ποτό μου ,οι ματιές μας συναντιούνται , μένω έκπληκτος , τόσες φορές έχουμε βρεθεί σε μπαράκια ούτε ένα βλέμμα τίποτα ,περνώ απαρατήρητος, κάποια στιγμή το μωρό (Α) με πλησιάζει , μιλάμε αρχίζει τα δικά του τα περίεργα (βασικά νοιώθω τόσο κουρασμένος που το μόνο που δεν σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι το σεξ ,είμαι άυπνος πιωμένος δεν υπάρχει περίπτωση) ,τα κόλπα που κάνουν τα μωρά όταν δεν τους κανείς τα χατίρια .λέμε διάφορα προσπαθεί να με παρασύρει , είμαι και επιρρεπείς στα μωρά ….του λέω έχεις έρθει με καθυστέρηση ,γελάει ,ένα πρόσωπο και ένα χαμόγελο ,άστα να πάνε , το σώμα όχι κάτι το ιδιαίτερο, πέφτουν και κάτι ψιλά φίλια ,είναι έτοιμο να προσκυνήσει μπροστά μου . πάω τουαλέτα αλλά γίνεται πανικός πρέπει να περιμένεις μέχρι το ξημέρωμα ,βγαίνω έξω στο δρόμο , επιστρέφω ,βλέπω τον κιθαρίστα από τους closer , μιλάμε , με ρωτάει πως μου φάνηκε το live , καταπληκτικό του λέω ,μια χαρά. Πηγαίνω στο μπαρ το μωρό περιμένει , προτείνει να πάμε σπίτι του μένει μόνο , κάνω τον δύσκολο , του λέω θα πάμε αλλά μην έχεις απαιτήσεις ,μην περιμένεις τίποτα , πάνω του έχει μόνο τα κλειδιά από το σπίτι την τσάντα κάπου την έχει χάσει ούτε και ξέρει , έχω ενδώσει στον πειρασμό πάω να σπίτι του. Βγαίνω έξω νομίζοντας ότι με ακολουθεί ,περιμένω κανά πεντάλεπτο ,καμία εμφάνιση , αποφασίζω να μπω να δω , πουθενά το μωρό, το κλέψανε ,τίποτα , κοιτάω σε όλο το μαγαζί άφαντο , φεύγω δεν μπορώ να περιμένω . το μωρό σίγουρα θα στράβωσε είμαι περίεργος όταν ξανασυναντηθούμε τυχαία τι θα κάνει ? φεύγοντας βλέπω δυο φίλους του με τους οποίους όμως δεν γνωριζόμαστε καν , ο ένας μου ρίχνει μια περίεργη μάτια ,ανταποδίδω , σκέφτηκα να του πω κάτι, να πει στο μωρό ,αλλά λέω καλύτερα να μην μπλέκονται τρίτοι ,γιατί τα κάνουν χειρότερα. (οι μουσικές όπως πάντα καταπληκτικές ,όντως από τα καλύτερα πάρτι που γίνονται στην πόλη.)

Αποφασίζω να πάρω το τρόλεϊ , θέλω η νύχτα μου να επιμηκυνθεί ,δεν θέλω να πάρω ταξί και να φτάσω κατευθείαν σπίτι . ανεβαίνω προς πατησιών , άδειοι δρόμοι ησυχία ,έχει πάει 5,30 , τρέχω προλαβαίνω το 2 ,είναι άδειο ,νόμιζα θα είχε λίγο κόσμο να χαζέψω με τα κομμάτια τους ,τέτοιες ώρες είναι φανταστικά . κατεβαίνω και προχωρώ προς το σπίτι, στην αρριανου βλέπω μια γυναίκα κάτι περίεργο έχει πάνω της ,αρχίζουμε κουβέντα ,στο ένα χέρι κρατάει μια ανθοδέσμη που από ότι κατάλαβα την έχει κόψει από κάποιο πάρκο εδώ κοντά και στο άλλο χέρι ένα μπουκάλι χαινεκεν, είναι κομμάτια , γύρω στα 65 , είμαι πόντια μου λέει , μετά μου λέει σε συμπαθώ τα λες ωραία , δώσε μου το τηλέφωνο σου, δεν σου την πέφτω ,,αρνούμαι φτάνει της λέω για απόψε τι φλερτ, μυρίζω ένα τριαντάφυλλο , μου λέει σου πάει και μου το χαρίζει ,(το κοιτάω είναι πανέμορφο ροζ, σωμών ανοικτό ,και μυρίζει όμορφα)

Μου λέει ασχολείται με την ζωγραφική , κι εγώ της απαντώ ,σκηνές και κουβέντες κινηματογραφικές . τελικά μου λέει που μένει για να περάσω να τη δω και να δω και τη δουλεία της , την καληνυχτίζω , έχει ξημερώσει ,είναι πανέμορφη ώρα (θα ήθελα να βρίσκομαι σε μια κορυφή και να χαζεύω το χάραμα ,να δω τη μεταμόρφωση της νύχτας σε μέρα και τον ήλιο να σκάει μύτη )

Φτάνω σπίτι εξαντλημένος πεινάω , τρώω μια σούπα που είχα κάνει λίγο πριν βγω , στανιαρω βάζω το τριαντάφυλλο σε ποτηράκι με νερό και βουτάω στην αγκαλιά του μορφέα……όνειρα δεν θυμάμαι …..

8 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

αυτό το τριαντάφυλλο, όταν μαραθεί, μην το πετάξεις. να το κρατήσεις. σε μια γωνιά

.......marmarigi....... είπε...

@οπωσδήποτε....να εισαι καλα bas!!!!

Είδωλο είπε...

Ομορφες νυχτες.

mmexer είπε...

Πραγματικά... υπέροχο... Και θα συμφωνήσω με τον basnia να το φυλάξεις... :)

Ανώνυμος είπε...

Η μέθη ίσως να είναι και μνήμη, η καθημερινότητα, έτσι όπως μας σερβίρεται, ίσως και να είναι λήθη...
Το σκηνικό που περιγράφεις ίσως και να το έχουμε ζήσει, υποθέτω οι της ίδιας γενιάς, και το μόνο βέβαιο είναι πως σε αφήνει ξεκρέμμαστο, δίχως κάτι να περιμένεις. Εξακολουθείς να περιμένεις κατά βάθος, βέβαια, είναι αναπόφευκτο. Μου άρεσε το κείμενο. Καλή Κυριακή!

.......marmarigi....... είπε...

@x-oyr...ontws htan omorfh nyxta ,poy me epiase aproetimasto , allla den peirazei ,exei polles omorfes anamnhseis ,.na eisai kala !!!

.......marmarigi....... είπε...

@mmexer..idi to evala anamesa se ena vivlio na apoxiranyhei ,,giati an an ekana ton allo tropo tha epertan ta petala toy ...thanks!!

.......marmarigi....... είπε...

@exwtiko ...kalimera ....auto pou mas serviroyn einai ,einai einai ,einai ...einai , mia isopedwsi sta panta apo ta myala mas mexri kai th diaforetikotita toy kathenos kai sth fantasia mas exoyn valei xeri .perimenoume den ginete alliws ....kai prosmenoume