Σάββατο 12 Απριλίου 2008

καφες ,δωρακια , και live το βραδυ

Ξυπνάω λόγο αφυδάτωσης ,αν και χθες η πόση ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πίνω μπόλικο νερό να συνέλθω .

Έχει πάει 11.30 ,έχω κοιμηθεί περίπου 6,5 ώρες δεν είναι και άσχημα αν και νοιώθω λίγο κουρασμένος. Ανοίγω το κινητό να δω την επικοινωνία με το υπερπέραν και βλέπω μια κλήση και ένα μήνυμα για καφέ στο μαγκαζέ . περνώ το φίλο που μου τηλεφώνησε αλλά αυτή την ώρα επιστρέφει σπίτι του άρα άκυρος . τηλεφωνώ στη Ν. που έστειλε το μήνυμα ,μου λέει ότι έχει κανονίσει καφέ στο αγκαζέ. Της λέω τώρα ξύπνησα δεν ξέρω, είμαι αρνητικός ,στείλε μου μήνυμα όταν φτάσεις ,ίσως έχω αλλάξει γνώμη μέχρι τότε. Και όντως άλλαξα γνώμη παρόλο που είχα πολλά να κάνω, σπίτι δεν έχω διάθεση να καθίσω . κάνω ένα καφέ τον όπιο δεν πίνω ,κάνω ένα γρήγορο ντους ,έρχεται το μήνυμα απαντώ σε μίση ώρα θα είμαι εκεί .

Ντύνομαι γρήγορα και εξαφανίζομαι από το σπίτι . και σήμερα υπάρχει αυτή η αποπνικτική ατμόσφαιρα και η ζεστή , όλοι έχουν βάλει τα κοντομάνικα ,φοράω ένα ψιλό βαμβακερό πουλόβερ και έχω φουντώσει . το σύνταγμα είναι γεμάτο τουρίστες ,κατεβαίνω βιαστικά την καρ.σερβ. φτάνω στο καφέ ,έχουν κάτσει και σε ωραίο τραπέζι ,δίπλα στη τζαμαρία . είναι μαζί με μια φίλη της . το καφέ είναι ήσυχο χαλαρές παλιές γαλλικές μουσικές κάνουν την ατμόσφαιρα ιδανική για πρωινό καφέ .συζητάμε για την καθημερινότητα μας κλπ. Πίνω ελληνικό συνοδευόμενο με το λουκουμάκι του. Οι φίλες μου πίνουν αρωματικό τσάι .κοιτάμε διάφορα περιοδικά ,χαζεύομε τους περαστικούς ,μιλάμε για φωτογραφία και η Μ. μου προτείνει να κάνουμε ένα λεύκωμα με τις φωτογραφίες μου καθώς εργάζεται σε εκδοτικό οίκο .

Εντάξει της λέω το βλέπουμε , βρισκόμαστε και το συζητάμε ποιο σοβαρά.

Πληρώνουμε και ανηφορίζουμε προς σύνταγμα . το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε μια βιτρίνα με όμορφα μικρά αντικείμενα ,από ζωάκια ,κρεμάστρες κηροπήγια ,νεράιδες και πολλά ακόμη. Βλέπω και μια τρίλιζα με φιγούρες, γουρουνάκια και αγελαδιτσες .

Η Ν. εκστασιάζεται γιατί τα γουρουνάκια είναι το αγαπημένο της ζωάκι το σπίτι της το έχει μεταμορφώσει σε φάρμα των ζωών και κύριος των γουρουνιών .

Μπαίνουμε στο μαγαζάκι κοιτάμε διάφορα πραγματάκια κάνουμε τα ψώνια μας ,κάτι δώρα που εκκρεμούσαν ,ένα χαρούμενο ποντικάκι κουρδιστό και δυο μέλισσες που κάνουν κούνια διακοσμητικές για μένα .

Στο σύνταγμα οι δρόμοι μας χωρίζουν οι φίλες πάνε για το τρόλεϊ ,εγώ συνεχίζω το περπάτημα, μέχρι το σπίτι.

Παίρνω την σ.ελ. από το περίπτερο ,φτάνω σπίτι ξεντύνομαι , αράζω και κοιτάζω το γεώ . μετά ρίχνω και μια μάτια στη στήλη του τσαγκαρουσιανου και βλέπω με έκπληξη ότι αναφέρεται σε ένα ξένο βιβλίο για’’ τους άραβες των βαλτών’’ ,το οποίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά μετά το Πάσχα. Το βιβλίο αυτό το είχε αναφέρει σε κάποιο παλιό περιοδικό, ίσως το 01 .μετά μαγειρεύω κάτι το οποίο φέρνει σε ινδικό πιάτο, με όσπρια, λαχανικά και μπέικον .

Ακούω μουσικές ,τηλεφωνώ στον Β. να κανονίσουμε για την συναυλία των’’ 17 hippies’’ . που διοργανώνει το φεστιβάλ γαία απόψε στο Γκαγκάριν . δυο συναυλίες σε λίγες μέρες τέλεια.

Θα χάσω βέβαια την ιντερνετικη ραδιοφωνική εκπομπή των κολλητών ,αλλά δεν γίνεται να τα προλάβω όλα ,πάντα οποία επιλογή και να κανείς κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.

Θα βάλλω τα κόκκινα αθλητικά παπούτσια και την ψιλό ψυχεδελική μου μπλούζα και θα χαθώ στις μουσικές δονήσεις των 17 hippies οι όποιοι μάλλον δεν πρέπει να είναι 17 ,αλλά είναι αρκετοί. Ενημέρωση για την συναυλία σε επόμενο ποστ.

Καλό σας σαββατόβραδο .!!!!

6 σχόλια:

Ο Μικρός Ναυτίλος είπε...

αυτό το μαγαζάκι που λες έχει τόσο ωραία πράγματα.. όταν είχα το σπίτι μου εκεί είχα πάρει διάφορα πραγματάκια με ζώα.. και καφέ στο μαγκαζέ.. μού θύμισες ανοιξιάτικα απογεύματα, ραντεβού στο μαγκαζέ (επιτυχημένα ή όχι δεν έχει σημασία).. και ας είναι έτσι η ατμόσφαιρα σήμερα στην Αθήνα..

Aviator είπε...

Στο μαγκαζέ ήμουν χθες το βράδυ και την Παρασκευή! Και βόλτα στο Σύνταγμα... πολύ όμορφα ήταν. Με αυτό τον καιρό δεν είναι και για πολύ μέσα..

Γιώργος είπε...

αλλά δεν γίνεται να τα προλάβω όλα ,πάντα οποία επιλογή και να κανείς κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.....μονο αυτο "ειδα"κ αρκει κ συμφωνω:)ψιτ,κ γω συνταγμα ,μενω,κανονισε να πιουμε καμια βοτκα:)στειλε μειλ αν θες,μαλακια ειν να ειμαστε γειτονες κ να μη μιλαμε:)υσ1δεν ειμαι γκαι-γκει,προειδοπειο:)

.......marmarigi....... είπε...

@lepoetmort...οντως εχει πολυ ωραια πραγματα ,ειχα περασει τοσες φορες απεξω και δεν ειχα δωσει σημασια ,τωρα θα γινω πελατης, ,το μαγκαζε μου αρεσει μεσημεριανές ωρες χωρις πολυ κοσμο

.......marmarigi....... είπε...

@aviator ...ειμουν στο pop και χθες προχθες ..στο μαγκαζε βραδυ σπανιως πηγαινω.

.......marmarigi....... είπε...

@giorgos...ok giorgo ,αλλα απο την αλλη εβδομαδα γιατι τωρα δεν προλαβαινω....οσο για την προειδοποιηση δεν μου λεει κατι ,δεν με απασχολει τι κανει ο καθενας ,μου αρκει να μην με ενοχλουν .